Playstation 5 SSD nadogradnja

Kako ugraditi dodatni SSD u vaš Playstation 5? Prvo nabavite jedan od kompatibilnih M.2 SSD-ova i uradite zadnji update. Koji NVMe PCIe 4.0 SSD-ovi su kompatibilni? Prvobitne informacije ukazivale su na to da SSD mora biti brži od 5000 MBit/s , mada prema najnovijim objavama funkcioniraju i neki malo sporiji. Ovdje imate listu SSD-ova koji su se za sada pokazali kao odgovarajući:

  • Adata XPG S70 Blade 1TB (sa hladnjakom) $149
  • Crucial P5 Plus (hladnjak preporučljiv) $180
  • Gigabyte Aorus NVMe Gen 4 7000S 1TB (sa hladnjakom) – $189
  • WD Black SN850 1TB$250
  • Patriot Viper VP4300 1TB (sa hladnjakom) – $225
  • Samsung 980 Pro 1TB (preporučljiv dodatni hladnjak) – $189
  • Sabrent Rocket 4 Plus 1TB (preporučljiv manji dodatni hladnjak) – $179
  • Corsair MP600 Pro 1TB (preporučljiv manji dodatni hladnjak) – $199
  • Inland Performance Plus 1TB (preporučljiv manji dodatni hladnjak) – $189
  • MSI Spatium M480 1TB (sa hladnjakom) – £165 for 1TB.
  • Seagate FireCuda 530 1TB – $255

Nakon što ste uradili PS5 update i pripremili odgovarajuću M.2 SSD karticu položite vaš PS5 na lijevu stranu kao na slici. Kod disk verzije će disk jedinica biti prema gore. Lijevom rukom povucite gornji rijevi rub blago prema gore i onda uz pomoć obe ruke cijeli poklopac malo prema desno (cca 2cm). Nakon toga se poklopac može lako ukloniti i vaš PS5 je otvoren.

 

 

U donjem lijevom uglu primjetićete mali poklopac koji pokriva M.2 SSD priključak. Pažljivo skinite poklopac i prebacite podlošku/držač na poziciju 2280 (ako koristite M.2 2280 SSD, većina ih je 2280). Preporučljivo je da dodatna SSD kartica ima hladnjak ali i bez njega neće biti nikakav problem (pripazite da hladnjak ne bude prevelik). Za PS5 je najbolje da stoji na otvorenom da se nebi previše zagrijavao.

 

 

Ubacite vaš M.2 SSD u predviđeni priključak (blago ukoso) i spustite ga pažljivo prema mjestu predviđenom za fiksiranje (lijeva strana sa vijkom). Uvrnite pažljivo vijak i montirajte poklopac SSD-a. Pripazite pri montaži SSD-a da se nebi šta oštetilo jer je podloška za fiksiranje gruba i nekvalitetna.

 

 

Još jedino preostaje da montirate veliki bijeli poklopac koji ste na početku skinuli, tako što ćete poklopac položiti u utore za fiksiranje i pažljivo povući ulijevo. Time je montaža gotova i jedino preostaje da se upali PS5 koji će nakon toga testirati i formatirati vaš novi SSD. Kada se napuni vaš glavni sistemski SSD jednostavno izaberite novu lokaciju za pohranu. Da bi vam bilo lakše, dolje imate solidan video kako to izgleda praktično.

 

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

High Tech News
Scroll to Top