Ipad Pro 2024

Apple je uvijek bio na čelu inovacija, a Ipad Pro 2024 nije iznimka. Ovaj najnoviji model donosi niz poboljšanja i funkcija koje postavljaju novi standard za tablet uređaje. Od poboljšane performanse do revolucionarnih značajki, Ipad Pro 2024 je pravi primjer Appleove predanosti pružanju najboljeg korisničkog iskustva.

Prva stvar koju ćete primjetiti kod Ipad Pro 2024  je njegov novi Ultra Retina XDR zaslon. Ovaj zaslon po prvi put koristi Tandem OLED tehnologiju koja omogućuje iznimno visoku razinu svjetline i kontrasta, kao i prikaz boja. Bez obzira na to gledate li film, uređujete fotografije ili samo surfate internetom, svaki detalj će biti kristalno jasan.

 

Tandem OLED, dva oled sloja paralelno.

 

Ipad Pro 2024 nije samo lijep za gledanje. On je i iznimno snažan, pokreće ga premijerno novi apple-ov M4 čip izrađen u 3nm tehnologiji, koji pruža nevjerojatnu brzinu i performanse. Apple je htio dati Ipad-u novi značaj pa je on dobio novi hardware prije svih ostalih, misleći tu na Imac-ove i Macbook. Prema podacima CPU je sada 50% brži, a GPU čak 4 puta u odnosu na M2. Sve to je upakovano u još tanjem kućištu nego prije (5.3 i 5.1mm). Bez obzira na to radite li na složenim projektima, igrate zahtjevne igre ili multitaskirate, Ipad Pro 2024 će se lako nositi s tim.  Ipad Pro 2024 također donosi poboljšanja u pogledu povezivosti. S podrškom za 5G, korisnici mogu uživati u većim brzinama preuzimanja, čak i kad su u pokretu. Osim toga, Wi-Fi 6E osigurava još bržu i stabilniju  vezu kod kuće ili u uredu.

Apple Pencil 2 dobio je i nekoliko poboljšanja. Sada ima još veću preciznost i odziv, što ga čini skoro savršenim alatom za crtanje, pisanje bilješki ili rad na detaljnim dizajnerskim projektima. Ipad Pro 2024 dolazi s najnovijom verzijom operativnog sustava iPadOS 17.5. Ovaj operativni sustav donosi niz novih funkcija, uključujući poboljšani multitasking, novi widgeti na početnom zaslonu i mogućnost postavljanja vlastitih aplikacija kao zadane. Na kraju, ali ne manje važno, Ipad Pro 2024 ima iznimno dugotrajnu bateriju. Bez obzira na to koristite li ga za rad, igru ili zabavu, možete biti sigurni da će vas pratiti cijeli dan. Ipad Pro izgubio je pozadi jednu kameru, a prednja se preselila na drugi dio ekrana. Da li je nova kamera pozadi lošija nego prije pokazaće uskoro testovi.

 

M4 Soc

 

Ipad Pro 2024 dolazi s više opcija. Pored veličine ekrana dijagonala 11 i 13 inča te da li želite 5G modem ili ne, možete birati između 256GB, 512GB, 1TB ili čak 2TB prostora za pohranu, u dvije boje. Bez obzira na to koju opciju odaberete, imat ćete dovoljno prostora za sve svoje aplikacije, dokumente i multimediju. Verzije sa 1 i 2TB imaju staklo presvučeno nano teksturom kao dodatna mjera protiv refleksije i veće radne memorije od 16GB (umjesto 8GB).

Sve u svemu, Ipad Pro 2024 je impresivan uređaj. Svojim najnovijim poboljšanjima i funkcijama, Apple je ponovno postavio standard za ono što tablet uređaj može biti. Bez obzira na to jeste li profesionalac koji traži snažan alat za rad, kreativac koji traži savršen platno za svoje ideje ili samo tražite najbolji tablet za svakodnevnu upotrebu, Ipad Pro 2024 je uređaj za vas. Budući da novi ekran ima OLED tehnologiju koja još uvijek ne podnosi dugo statične slike, obratite pažnju na to da ne bi došlo do “burn in” oštećenja.

 

 

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

High Tech News
Scroll to Top