Iphone 11 Pro vs Asus Rog Phone 2

Zbog velike konkurencije, nije uvijek jednostavno realno ocijeniti svaki novi smartphone. Pokazalo se već odavno da “pametni telefon” ne mora da bude bezobrazno skup, da bi se pokazao najboljim. Jedan od telefona prema kojem nismo bili precizno pravedni svakako je Asus Rog Phone 2. Nakon nekoliko testova pokazalo se da Asus Rog Phone 2, posebno u boljoj varijanti, ima impresivne tehničke karakteristike.

Asus ROG 2 zamišljen je kao smartphone isključivo za mobilne igrače. Ako vam ne smeta velik ekran i imate dovoljno novca, onda je ROG Phone 2 sigurna preporuka. Koje su njegove karakteristike?

Postoji više ponudjenih varijanti sa Snapdragon 855+ SOC-om. U najboljoj varijanti možete izabrati SOC sa 512GB/1TB prostora i 12GB RAM-a. Fantastični ekran veličine 6.59 ich-a sa Gorilla Glass 6 otpornim staklom, prikazuje sliku sa frekvencijom prikaza do 120Hz. Baterija kapaciteta 6000mAh jedna je od najvećih do sada ugrađivanih u pametne telefone te omogućava dugotrajno korištenje. Prazna baterija uz pomoć tehnologije Quick Charge 4.0, biće vrlo brzo napunjena. Kao i većina Asus ROG (Republic of Gamer) hardware-a, ovaj smartphone moguće je pretaktovati, tako da radi mnogo brže. U X Mode-u ROG Phone 2 pruža svoj maksimum, pri čemu se prilično zagrijava. U standardnoj opremi dobijate dodatni hladnjak koji u kombinaciji sa kvalitetnim bakarnim slojem hlađenja na CPU-u, svodi zagrijavanje na minimum. Stereo zvučnici daju vrlo kvalitetan zvuk i dosta su bučni. Kamere bi mogle biti malo bolje kod slikanja pri manje svjetla ili zumiranju, no čini se da to nije bio prioritet pri dizajniranju. Mnogo bolje kamere virile bi previše van kućišta što bi otežalo korištenje dodatne gamer opreme koja postoji za ovaj smartphone.

Kao što vidite, pored standarne opreme AeroActive Cooler II i Aero Case, moguće je nabaviti TwinView Dock II (dva ekrana opcija), Kunai Gamepad, Desktop und Pro Dock te Ligting Armor Case. Sve je to super zamišljeno i postaće ozbiljna konkurencija Nintendo Switch-u samo ako prošire ponudu TwinView igrica (kompatibilnih za dva ekrana), kojih trenutno ima samo nekoliko.

Sada već najavljuju Rog Phone 3 sa poboljšanim svojstvima koji će biti kompatibilan sa svom dosadašnjom opremom. Rog Phone 2, sa uključenim X-Mode, imao je bolji rezultat pri Antutu testu od Iphone 11 Pro-a (dolje možete vidjeti paralelni antutu test).

Naš zaključak:

Asus Rog Phone 2 pametni je telefon za koji mnogi ne znaju da uopšte postoji. Iako je to prošlogodišnji model koji stoji u sjeni najave nasljednika ROG Phone 3, možemo vam ga apsolutno preporučiti. Kvalitet izrade je vrhunski uz maksimalne inovacije i veliku izdržljivost baterije. 120Hz ekran nudi vrhunsku projekciju. 

Kao manje minuse možemo samo navesti da kućište nema vodootpornost te da bi kamere mogle imate malo bolji zum i snimke pri manje osvjetljenja, što se eventuelno može riješiti software-om.

 

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

High Tech News
Scroll to Top