Radarbot

Čak i kad poštujete sva pravila u saobraćaju moze vam se svejedno dogoditi da vas slika neka kamera i morate platiti kaznu. Kamera ima toliko puno da je samo pitanje vremena kada će vas neka slikati jer se vrlo često nalaze i tamo gdje nema nikakvog smisla. Uzeći u obzir da se kod 85% prekršaja radi o minimalnim prekoračenjima smatramo da se radi više o skupljanju novca za drzavni proračun nego o stvarnim sigurnosnim prijetnjama u saobraćaju.

Od svih aplikacija za upozoravanje na kamere izdvojili bi upravo Radarbot. U Radarbot-u pozicije kamera unose njihovi programeri kao i svaki korisnik koji solidarno markira pozicije novih. U većini situacija ćete dobiti upozorenje na vrijeme ali to ne bi trebalo da vam koristi da vozite još brze. Vazno je napomenuti da upotreba Radarbot-a nije dozvoljena u nekim zemljama.

Radarbot ima više verzija. Lite verzija davi sa reklamama i tjera vas da za otprilike 5E kupite Pro verziju. Kada kupite Pro verzije vrlo brzo ćete primjetiti da su najbolje funkcije dostupne tek kod Gold verzije, koja kosta oko 20-ak eura godišnje. Dostupna je i verzija Gold RoadPro za profesionalne vozače kamiona i autobusa. Radarbot moze sluziti kao tahometar za točno mjerenje i nadgledanje brzine.

Ako ste vrlo aktivni u saobraćaju i vaš auto podrzava Android Auto ili Apple Car program onda vam proporučujemo Gold verziju. Kod Gold verzije se Radarbot moze automatski aktivirati u autu preko navedenih programa, tako da sva upozorenja mozete pratiti direktno na ekranu auta. Više puta smo testirali aplikaciju na većim daljinama i kroz više zemalja. Uslov za normalno korištenje je aktivna internet veza. Postoji i varijanta da mape azurirate i skinete prije putovanja ali tada nemate aktivno azuriranje situacije.

Vrlo je vazno da budete solidarni i ponekad markirate kamere koje nisu u sistemu, kao da i dalje vozite normalnim tempom :-).

 

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

High Tech News
Scroll to Top