Asus ROG Rapture GT-AX11000, trenutno najbolji Gaming Router!!!

Asus ROG Rapture GT-AX11000 je Gaming Router koji podržava novi WIFI 6 Standard (802.11ax). U odnosu na prošli model, poboljšan je WIFI domet, brzina prenosa podataka kao i mrežni kapacitet. Prvi put je predstavljen na sajmu Computex 2018.

Ruter ima 1.8 GHz 4-jezgreni procesor, 1GB Ram-a, 256 MB Flash-a čime ima više nego dovoljno snage za kompletan mrežni proces. Uređaji koji su povezani preko kabla, što je i najsigurniji/najbrži način vezanja na mrežu, imaju dostupna 4x LAN porta (1Gb) kao i novi 2.5G Gaming Port koji bi trebao biti brži 2.5 puta.

Prema Asus-ovim podacima novi WIFI 6 standard (802.11ax) omogućava prenose do 11000 Mbit/s što bi u odnosu na WIFI 5 trebalo biti 2.3 puta brže. Ruter raspolaže OFDMA i MU-MIMO tehnikom uz veću energetsku učinkovitost (Orthogonal Frequency division multple acces- pristupna tehnika, MU-MIMO- prenosni sistem u raličitim frekvencijama čime je moguće istovremeno kruženje informacija više korisnika). OFDMA omogućuje 80% veći radijus mreže u odnosu na raniju generaciju.

Uređaj nudi puno opcija za igrače kojima se maksimalno smanjuje Latency, vrijeme kašnjenja u mreži. Tu su i opcije prioriziranja podatkovnih paketa određenih igrica tako da se online igranje odvija na najbrži mogući način (do 90% manji ping).

Software je umjetničko djelo, ukrašen u futurističkom stilu. Pregledan je i ima vrlo puno opcija, nadogradnje su redovne. Prvi put su AURA RGB svjetlosni efekti ugrađeni uz koje će sve izgledati još moćnije. Trenutna cijena je između 350-500 Eura.

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

High Tech News
Scroll to Top