GoPro HERO 9 Black

Ako ste imali GoPro Hero 8 vjerovatno vas na prvi pogled neće fascinirati pojava nove GoPro Hero 9 Black kamere. Nama je jako drago da možemo ukratko opisati naše prve utiske sa ovom kamerom. Na slikama obe kamere izgledaju skoro identično, jedino što GoPro Hero 9 Black ima napred ekran u boji koji isto prikazuje sadržaj snimanja (navodno snimak kod malog ekrana kasni do pola sekunde). Tek kada otpakujete Hero 9 kameru, uzmete je u ruke i uključite , vidite koliko se radilo na poboljšanjima i da je nadogradnja odlična. Lista novih opcija snimanja je dugačka. Samo pakovanje je ujedno i tašnica (case) za spremanje kamere i osnovne opreme.

 

GoPro Hero 9 Black

Najjeftinije ju je kupiti direktno kod GoPro-a u paketu sa godišnjom Cloud pretplatom (paket sa GoPro+ za 379 eura). Uz tu godišnju pretplatu možete snimke automatski prenjeti u GoPro Cloud (eksterna gopro pohrana podataka), dobiti opremu u pola cijene i zamjenu defektne kamere, bez obzira na to kako je došlo do oštećenja. Koje su glavne karakteristike?

U odnosu na Hero 8 sada imamo 20 MPix senzor kojim je moguća 5K rezolucija pri 30 slika u sekundi. Stabilizacija HyperSmooth 3 čini sliku još mirnijom. Kada uzmete kameru u ruke vidite da je nešto veća i teža. Težini doprinosa veća baterija koja produžava rad kamere za oko 40%. Punjenje baterije traje oko 129 minuta što je otprilike pola sata duže nego prije. Zaštita objektiva sada se da skinuti i zamjeniti novom te se mogu montirati razni dodaci kao filteri ili HERO9 Black Max Lens Mod koji služi za “široko” snimanje. Na raspolaganju imate dobru ponudu dodatne opreme. Baterije kao i punjač od prošlih serija više ne odgovaraju tako da je novi eksterni punjač neizbježan. To bi bilo ukratko najvažnije o novoj GoPro Hero 9 Black kameri koju možemo bez rezerve preporučiti.

HERO9 Black Max Lens Mod

 

HERO9 Black Floaty- “da vam kamera ne potone”

 

 

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

High Tech News
Scroll to Top