Xiaomi Mi Smart Band 5

Xiaomi Mi Smart Band 5 je jednostavani i najpovoljniji fitness tracker koji trenutno možete nabaviti. Košta oko 40 eura i ima sve funkcije koje su vam potrebne za praćenje sportskih aktivnosti. Xiaomi Mi Smart Band 5 je isto tako interesantan onima kojima treba samo sat. Male dimenzije, težina od samo 23 grama, vodootporan, a narukvica je dostupna u puno varijanti (već od 15 eura).

Amoled ekran (28mm) sa rezolucijom od 126×294 piksela prikazuje odličnu i jasnu sliku. Senzori pokreta automatski prepoznaju vrstu treninga odnosno da li trenutno šetate, trčite i slično. Xiaomi Mi Band 5 permanentno nadzire srce i alarmira pri netipičnim vrijednostima. Novost je analiza spavanja, mjerenje nivoa stresa te praćenje menstrualnog ciklusa. Sve parametre možete pratiti i podesiti preko aplikacije koja dostupna za sve uređaje (android, apple). Moguće je preko bluetooth veze upravljati kamerom telefona, muzikom, prikazivanje prognoze vremena i poruka. Također je moguće podesiti “weker” i izabrati različit izgled prikaza vremena. Fascinantno je da baterija traje 14 dana, odnosno 20-ak uz štedni modus.

Xiaomi Mi Band 5, azijska verzija koja je kod nas normalnim putem nedostupna, podržava i govorni asistent Xiao AI kao i bezkontaktno plaćanje Mi Pay

 

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

High Tech News
Scroll to Top