GoPro HERO6 Black

GoPro HERO6 Black nastavak je poznate GoPro Action Cam serije i nada za financijski oporavak kompanije Gopro. Za lose financijsko stanje GoPro-a odlucujuca su dva faktora. GoPro Dron dozivljava potpuni fijasko zbog svojih tehnickih problema (tezina, stabilnost, software bugs, konekcija). Pored sve boljih Smartphone Kamera koje su vec odavno u stanju snimati 4K video uz 60Fps, tesko da ce se prosjecan korisnik odluciti kupiti ovakvu kameru.

U odnosu na prethodnu kameru, HERO6 snima 4K 60Fps video, 1080p cak sa 240Fps. Novi GP1 Chip dvostruko je jaci u odnosu na chip iz Hero5. Ne zaboravite kupiti dovoljno veliku SD karticu jer visok kvalitet snimaka zahtjeva mnogo memorijskog prostora. Stabiliziranje slike takodjer je poboljsano tako da su snimci sve tecniji. Prenos podataka putem WLAN-a trostruko je brze. Displej je velicine 2 inch-a i reagira na dodir. Takodjer treba napomenuti da je kamera otporna na vodu te dosta fizicki izdrzljiva. Moguce je izdavati glasovna naredjenja koja nisu bas savrsena.

Moj pocetni utisak je slab jer sam prvu kameru dobio sa greskom ekrana, pixel greska. Cekao sam oko tjedan dana na novu. Cini se da GoPro ima vrlo velikih problema u kontroli kvaliteta, zato je dron i dozivio potpuni fijasko. Vrlo napredna funkcija je automatizovani miks videa aplikacijom QuikStories. Time lako i brzo dobivate miksovana videa za trajnu uspomenu na vase dogadjaje.

Iako kamera ima slabosti pri malo svijetla i dalje je najbolja akciona kamera na trzistu.

 

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

High Tech News
Scroll to Top