Najbolji telefoni 2018

Top 3 visoka klasa

 

Iphone X 256GB Silver, 256GB

Vjerovatno se android kosrisnici sa mnom ne bi slozili ali iz iskustva Iphone X je trenutno najbolji telefon u 2018 do sada. Iako koristi display od Samsung-a (5.8″ Super Retina 2436×1125 pixels) Apple je napravio bolja podesavanja pa slika djeluje prirodnije. Otkljucavanje prepoznavanjem lica funkcionira cak i u mraku. Potrebno je malo da se naviknete da vise nema Home tipke ali nakon nekog vrmena vam nece ni nedostajati. RAM od 3GB omogucava tecan rad sistema uz novi A11 Bionic procesor sa neuralnom arhitekturom (do 600 milijardi racunskih operacija u sekundi). Kamera je naravno poboljsana uz novi filter farbi, 10x zoom za slike, 6x zoom za video). Nakon vise od 7 mjeseci koristenja nisam pronasao manu vrijednu spomena sem pretjerane cijene.

Samsung Galaxy S9 64GB Coral Blue

Mjesto broj 2 pripada Samsungu S9, nastavku cuvene Galaxy serije. Telefon nema vidljivije promjene u izgledu. Promjene su se uglavnom desile kod hardvera. Poboljsana je kamera tako da pravi jos bolje slike pri malo osvjetljenja. Moguc je takozvani Super Slow Motion koji do 32 puta usporava snimak kretanja. Konacno telefon dobiva stereo zvuk koji je zajednicka saradnja Samsunga i firme AKG. Iako display ima jacu rezoluciju od Iphone X-a Samsung ne odustaje od napadnih postavki za boje. Time slika dobija jake ali neprirodne boje. Buduci da su cijene u padu, ovaj telefon je vrlo dobar izbor. Prodaje se u verzijama od 64GB i 256GB.

 

Google Pixel 2 XL

Na trecem mjestu je Google Pixel 2 XL. Google Smartphone je do Pixel serije bio san svakog tehno fana ali uvodjenjem previsokih cijena uz “vec vidjeno” tehniku dovelo  je Google u polozaj da njihovi telefoni kupe prasinu na regalima trgovina. U startu su imali Burn In aferu sa displejom. Ono sto izdvaja ovaj telefon od svih Android uredjaja je cisti Android sistem uz podrsku umjetne inteligencije Google Assistant. Prodaje se u verzijama od 64GB i 128GB. Manja verzija telefona Google Pixel 2 cist je promasaj zbog zastarjelog dizajna.

 

1 thought on “Najbolji telefoni 2018”

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

High Tech News
Scroll to Top