Ipad Pro 2018

Kao prvo, htio bih da napomenem da nisam tvrdi Apple fanatik koji će nerealno pozitivno ocijenjivati njihove proizvode, čak i kad nisu dobri. Apple ima probleme sa tastaturama laptop-ova, karakteristike Imac-ova i Macbook Pro/ Air su nerijetko prosječne ali oni uvijek poentiraju sa jednostavnošću i minimum sofverskih grešaka. Kod Microsoft-a prije nego što stisnu “Enter” i puste u opticaj novi Windows Update/nadogradnju vjerovatno prvo pomisle na ono kao “pomozi bože”.

No vratimo se na temu. Već naš dosadašnji testni primjerak, Ipad Pro 10.5 512 GB LTE/Wifi Silver pokazao se kao vrlo oštra “hardverska žaga”. Kvalitet slike, količina prostora za skladištenje vaših podataka, kamera, dimenzije, izdržljivost podigle su ljestvicu za sve konkurente. Meni je vrlo žao da je “Android svijet” odustao od razvoja novih tableta. Jedini koji tu još donekle parira u maksimumu je Samsung. Samsung je ovisan o Google-ovom operativnom sistemu, pa time ne uspije uskladiti sistem. Samsung ne uspijeva pronaći optimalan balans boja i kontrasta za svoje panele. Po meni je odabir OLED ekrana u tablet sekciji pogrešan.

 

Čak u osnovnim uporedbama, naprimjer kod Antutu Benchmark testa, primjećuje se razlika u brzini i kvalitetu ekrana/animacija. Vrlo važno je napomenuti da sam prethodnik (na desnoj strani) je bolji od svih ostalih konkurenata na tablet sceni.

Novi Ipad Pro je tanji, mnogostuko brži čak hardverski i od Iphone Xs-a. Fizička Home tipka je nestala. Ekran popunjava harmonijski skoro cijelu površinu. Prepoznavanje lica dogodi se i prije nego primjetite. Mnogi portali već naglašuju da je novi Ipad Pro tehnički jači i od većine Laptop uređaja. Kamera zadovoljava i više nego potrebno svakodnevne potrebe. Izdržljivost baterije u konstatnom korištenju je iznad 10 sati dnevno zavisno o tipu upotrebe.

Prvi utisci, jednostavno —> prva liga.

Smisao mog  bloga je da predstavim stvari u pojednostavljenom obliku pristupačnom svakom korisniku koji traga za svojim novim uređajem ili koji svoje iskustvo planira da podijeli sa drugima.

Ovdje možete vidjeti rezultate Antutu Benchmarka izmedju Ipad Pro 10.5 i Ipad Pro 11 2018. Zaključak donesite sami (samo za info novi Iphone Xs koji važi za Performance monster broji oko 330 000 bodova).

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

High Tech News
Scroll to Top