Google Home vs Apple Homepod!

U svim novim tehnologijama vodi se žestoka borba, kako napraviti produkt koji je prihvatljive cijene a nudi dovoljno da bi se prodao. Neki kineski proizvođači, npr. smartphone-a čak lažiraju karakteristike da bi se prodali. Mislim da sadašnje tržište previše troši dragocjene resurse, često ne dajući nam ništa novo i kvalitetno. Možda je moje mišljenje takvo jer mislim “da je bolje napraviti jednu kvalitetnu stvar nego 10 prosječnih”. Kada i želimo da nešto platimo puno više, očekujući kvalitet, često dobijemo nešto za šta pomislimo da je bolje da smo bacili novac.

Vratimo se na stvarnu temu i vidimo kako izgleda situacija kod pametnih zvučnih sistema. Glavni konkurenti ili oni koji su vrijedni spomena jesu Google Home/Mini/Max, Apple Homepod i Amazon Alexa sistemi. Svi oni su već dosta tehnološki razvijeni i vezani za svoje opcije koje se moraju plaćati.

Po meni najviše pažnje zaslužuju Google Home i Apple Homepod. Google Home Assistant može bolje razumjeti za razliku od Siri ali Homepod je svima nedostižan zbog svojih natprosječnih karakteristika. Apple je tehnički postavio ljestvicu mnogo visoko koju će teško biti preskočiti.

 

daljni text u izradi….

 

 

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

High Tech News
Scroll to Top