Google Home

Google Home pametni je zvucnik od kompanije Google. Uz solidnu cijenu Google Home nudi mnoge mogucnosti u modernoj kuci. Zvucnik reagira na glasovne komande tako da vam on moze pustiti muziku, ispricati vic, upaliti ili ugasiti neki uredjaj, reci koliko je sati ili kako ce biti vrijeme. To sve radi jako dobro jer Google Assistant najmocniji je servis umjetne inteligencije (artificial intelligence) koji trenutno postoji.

Kvalitet zvuka za zahtjevnije usi srednjeg je nivoa ali sasvim dovoljan za uzivanje u muzici. Google Home moze se kombinovati sa vise ostalih tako da mozete imati Multiroom Sistem. To znaci da muziku mozete slusati na svim zvucnicima odjednom ili posebno izabrati odgovarajuci zvucnik.

Podnozje Google Home-a moze se mijenjati ako vam boja ne odgovara. Google Home podrzava mnoge Internet radio servise, razne streaming ponudjace kao Spotify, Deezer, 8tracks,… ali najvise vlastiti Google Play Music servis. Zvucnik postoji i u mini verziji Google Home mini koji i kosta puno manje kao i u velikoj verziji Google Home Max. Iako Apple Homepod ima bolji zvuk u poredjenju sa Google Home, Apple Homepod je “glup”, jedva prepoznaje rijeci sto je za Apple veliki problem ako se bude htio pokazati u domenu umjetne inteligencije. Postoji vec mnogo razlicite opreme za kucnu automatizaciju koja se moze koristiti sa ovim zvucnikom kao sto su alarmi, protupozarni sistemi, razni sistemi za upravljanje svijetlom, kucnim vratima, prozorima, klima uredjajima,… Kao i puno drugih stvari proci ce jos dosta vremena dok sistem ne bude podrzavao nas jezik.

 

1 thought on “Google Home”

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

High Tech News
Scroll to Top