Geneva International Motor Show 2019

Danas smo bili u Ženevi na ovogodišnjem poznatom sajmu automobila, evo ukratko par novosti. Prvi put nakon dugo vremena pojavljuju se masivno stvarne inovacije i pomjeranje u smjeru “elektro mobiliteta”. Do sada je to bilo vrlo stidljivo ali nakon podizanja granica dozvoljenih vrijednosti zagađivanja atmosfere i pratećih skandala/ prevara većine auto proizvođača, zbog straha od velikih kazni i gubitka klijentele, odjednom su svi usmjereni na “ekološka riješenja”.

Nama najlijepši model auta je GoodYear-ov koncpet auto Golden Sahara II baziran na Lincoln Capri Hardtopu iz 1953.

Naravno tu su i sva poznata imena iz svijeta automobila, mada su meni pažnju najviše privlačila nova riješenja.

 

Goodyear nudi radikalna riješenja za gume, koje će po meni polako zamijeniti postojeće;

 

 

Kako izgleda u principu osnova jednog elektro auta? Pa ovako, i nema tu neke velike filozofije jer gotova riješenja nudi samo par vodećih kompanija, koja kupuju i ugrađuju sve ostale.

 

 

Tu su i najsimpatičniji Autobusi koji postoje (oni koji sami voze):

 

Od 2020-e kreće u prodaju 90 limitiranih primjeraka holandskog letećeg automobila PAL-V Liberty Pioneer Edition. Auto ima dva Rotax motora na benzin sa 200 konja. Da budem malo sarkastičan 🙂 kad padneš, mogu u tome i da te sahrane pošto nisam primjetio neke padobrane. Nadam se da griješim.

 

 

Kod svih ponuđača elektro auta teže se dolazi do stidjivih podataka o dometu baterija koje trenutno nisu na željenom nivou. Pohvalno je to što se skoro svi auti kreću u tom smjeru. Ono što zabrinjava je sadašnja proizvodnja baterija, koja je prljavija od svih dizel i benzinskih motora…

Prema viđenom, Hype-Tesla je prošlost!

 

 

 

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

High Tech News
Scroll to Top