Google Launch Night In

Na Google “Launch Night In” prezentaciji (30.09.2020) predstavljeni su Google Pixel 5 i Pixel 4A 5G telefoni, Google Nest Audio i novi Google Chromecast Stick.

Google Pixel 5 i Pixel 4A 5G na prvi pogled potpuno su identični. Koja je razlika? Google Pixel 5 ima nešto veći ekran koji radi na 90Hz, 2GB više radne memorije, duplu kameru, jaču bateriju, jači procesor i kvalitetnije materijale. Oba telefona podržavaju 5G mreže i u zvaničnoj prodaji su od 15.10.2020.

Ugodno iznenađenje je mnogo kvalitetniji pametni zvučnik pod imenom Google Nest Audio. Novi google-ov pametni zvučnik, praktične veličine (17cm x 12cm x 8cm) sa 3 integrisana mikrofona, novim 75mm “niskotoncem” i 15mm “visokotoncem” čini jako kvalitetnu cjelinu, odnosno pametni audio uređaj vrijedan pažnje. Također bi trebao biti dostupan od 15.10.2020 po cijeni od 99 eura.

 

Google Chromecast 2020 dobio je svoju nadogradnju uz poboljšan hardware i daljinski upravljač koji reagira na glasovne komande, te ima Youtube i Netflix tipku za direktan pristup tim medijima. Može da se naruči odmah po cijeni od 70 eura, isporuka krajem mjeseca.

Naše mišljenje: 

Novi pixel modeli su ok ali dolaze sa starijim procesorima i time pripadaju srednjoj klasi. Naravno kao i uvijek, google odlučujuća etaža zakaže sa svojim lošim odlukama. Vjerovatno je ideja i dalje po principu “što manje uložiti, a što više zaraditi” (da bi premije u vrhu firme bile zadovoljavajuće). Unatoč svemu, nova Pixel serija je dobrodošla, a najbolje je isplativ Google Pixel 4A (bez 5G). To je telefon sa dobrom baterijom, dovoljno brzom elektronikom, google super softverom i dobrom cijenom. Google Nest Audio i Google Chromecast 2020 odlične su multimedia nadogradnje za google online korisnike.

 

 

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

High Tech News
Scroll to Top