Apple Watch 6

Apple Watch već više generacija izgleda skoro identično. Prednost toga je da većina opreme kao npr. narukvice, odgovara na svim modelima što je prilično praktično. Bolje je postepeno razvijati isti model nečega nego uvijek raditi radikalne promjene pri čemu se gubi sam “identitet” produkta.

Od serije 4 je Ltpo Oled ekran postao većim za 30%. Watch 4 imao je 16GB memorije i S4 SiP (System in Package) dok serija 5 i SE imaju po 32GB memorije i noviji S5 SiP. Watch 6 također ima 32GB memorije ali i 20% brži S6 SiP.

U čemu je glavna razlika između serije 5 i 6. Apple Watch 6 ima rekonstruirane sensore i ovaj put je tu senzor za mjerenje nivoa kisika u krvi (SPO2). Nakon dva tjedna korištenja primjećuje se veća izdržljivost baterije (20-30%). Kao i kod prethodnika, model sa aluminijskim kućištem dolazi sa Ion-X staklom dok modeli od čelika/ titana/ keramike imaju stabilnije safir staklo. Ako se uzme u obzir cijena varijanti sa safir staklom, koja je skoro dvostruko veća, možemo konstatovati da se ne isplati ni ako ste milioner. Samo Ion-X staklo već je dovoljno otporno, a aluminijum je kako i titan prilično lagan.

Naš zaključak: Apple Watch 6 je uspješna nadogradnja koju možemo itekako pohvaliti. Tu su nove opcije i poboljšanja zbog kojih vrijedi promjeniti vaš stariji Apple Watch. Preporučili bi Nike varijantu zbog dizajna i dodatnih opcija. Jedini bezobrazluk apple-a (isto se očekuje kog Iphone 12) je isporuka novih uređaja bez punjača, pod izgovorom da je to dobro za prirodu. Takva strategija će se sigurno negativno odraziti na prodaju.

 

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

High Tech News
Scroll to Top