Xiaomi Mi M365 PRO

Xiaomi Mi M365 Pro (Originalno MI ime: Mi Electric Scooter Pro) definiše kako treba da bude jedan vrhunski električni trotinet. Proizvodi se u istoj fabrici kao i segway-ovi modeli u poznatom gradu Changzhou-u.

U zadnje vrijeme sve češće možemo vidjeti različite elektro trotinete na ulicama. Ako E-trotinet treba zadovolji potrebe djece ili manje zahtjeve, tu je dobar izbor u rangu 100-200 Eura. Takvi trotineti sa jednim punjenjem naprave 3-8 km što je sasvim dovoljno. Jeftiniji trotineti su manje robusniji tako da je prednost ako imate manje kilograma. (Na slici dolje U.Move U.RStyle Roller sa maksimalnim dometom od 8km)

Treba napomenuti da su E-trotineti zbog svoje brze pojave, zatekli zakonodavce da se odluče o tome šta je dozvoljeno, a šta ne. Prema najnovijim podacima (ako se šta nije u međuvremenu promijenulo) dozovljen je u evropskoj uniji E-Trotinet; koji ima točkove na naduvavanje, kočnice kao i svjetlo napred i nazad te ne smije biti brži od 20 Km/h. Ko kod da je došao do tih zaključaka svakako je vrlo “stručan”.

Ako tražite E-trotinete maksimalnih zahtjeva, koji uz maksimalno opterećenje izdrže 20ak kilometara, tu su najaktuelniji Xiaomi i Segway modeli. Segway ima trenutno aktuelne modele ES1, ES2 Lite, ES2, ES4, raspon od 350-1000 Eura.

Apsolutna preporuka su Xiaomi Mi M365 modeli (standard i Pro verzija) koje proizvodi Segway fabrika prema Xiaomi dizajnu. Obe marke koriste velike firme koje po gradovima iznajmljuju elektro trotinete.

Najnoviji Xiaomi Mi M365 Pro model ima izrazit kvalitet izrade, vrlo stabilnu konstrukciju koja se može sklopiti.

Xiaomi Mi M365 Pro;

Težina                            14,2 kg

Dimenzije                      113x43x118

Maksimalni domet        45km (Idealni uslovi, 75Kg, ravno bez vjetra i kočenja pri brzini od 15Km/h)

Baterija                          37V/ 12.8 Ah/ 474Wh/ do 8 sati punjenja

Preporučena nosivost   cca 100kg

Motor                            300W (max 600W)

Mi Pro ima elektronski ABS napred (kad oduzmete “gas” motor sam koči i pretvara kinetičku u električnu energiju- KERS System) sa tri podešavanja. Kočnica nazad je mehanička sa diskom.

Na ekranu se može očitati aktuelna brzina, podesivi trenutni modus vožnje ECO (do 15kmh), D (do 20kmh), S (do 25kmh), stanje baterije, da li je upaljeno svjetlo. Ako bi troti imao neki problem upalio bi se simbol servisnog ključa. Mi Pro nije preporučljivo koristiti po kiši ili prolaziti kroz vodu dublju od 2cm zbog korozije i uništenja motora te opasnosti od kratkog spoja. Preporučljivo je korištenje zaštitne opreme i korištenje u području bez saobraćaja i puno pješaka. Ovaj troti nije sigurnosno za podcijeniti jer je motor izuzetno snažan, podnosi uspone do 20%.

Motor se aktivira tek od 5 kmh, pazite kad gurate troti da ne pritisnete gas jer će vam se oteti iz ruku. Mi Pro spaja se Bluetooth-om preko Xiaomi aplikacije. Njom je moguće vidjeti koliko je puna ili stara baterija, pređeno rastojanje, podesiti E-ABS kao i to da li da zadnje svijetlo svijetli samo pri kočenju ili stalno. Aktueliziranje Firmware-a također ide preko te aplikacije.

Xiaomi Mi M365 Pro nudi puno za znatno manje novaca od konkurencije i sigurno je dobar izbor. Tu je i jeftinija standardna verzija sa dometom do 25km iste kvalitete.

 

17 thoughts on “Xiaomi Mi M365 PRO”

 1. Kako da uključim bluetooth dvaput brzo menjam brzine dvaput kraće pali svetlo a ne mogu nikako bluetooth. Unapred Hvala na odgovoru

   1. bluetooth ne mogu da uključim na m365 PRO jer SVE ide preko gumba za On/Off ne znam kako i koliko puta da pritisnem da bi dobio ikonicu za blue, a telefon ko telefon Xiaomi 8 NOTE :). Prvo bi trebalo na trotinetu da aktiviram i onda mobil tako sam shvatio

    1. u uputstvu naravno nema o tome ni reči samo objašnjeno u 10 reči opcija bluetooth, a kako do nje doči nema. Jedino kad upalim sve mi opcije prikaže pa i tu

     1. Koliko ja znam, čim ga upališ trebalo bi da startuje i bluetooth. Probaj sa drugim telefonom, ako opet ne ide posalji ga na servis. Mozda se blietooth modul odvojio.

 2. Mi nismo privatni gratis servis koji stoji na raspolaganju kad kome padne na pamet. Pokušali smo vam pomoći ali vidim da to kod vas nije moguće jer izgleda ne čitate sve. Još jednom:——>Bluetooth aktiviranje/dektiviranje ne ide preko nikakvog stiska tastera. Stvar je jasna; ili je tvoj handy problem ili M365 Pro mora na popravku. Ako imate još pitanja probajte na još nekom mjestu. Pozdrav

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

High Tech News
Scroll to Top