Intel Arc grafika

Intenzivna evolucija digitalne tehnologije definira u sve kraćim vremenskim intervalima nove proizvode i tehnologije. Trenutno imamo jako mali izbor računalnih komponenti zbog enormnog globalnog razvoja pojedinih monopolista i propale ideje da ne trebate sami konfigurirati svoj kompjuter, te time produžiti njegov životni vijek i na neki način doprinjeti manjoj eksploataciji ograničenih resursa naše planete. Tako se dogodilo da na tržištu imamo samo dva značajna rivala u ponudi grafičkih karti (Nvidia, AMD). To je dovelo do toga da grafičke karte koje su nekad u nekim istim razvojnim procesima koštale do 500E, sada koštaju i više hiljada eura (naravno uz efekt histerije kripto rudarenja). Na sreću Intel odlučuje ponuditi nešto svoje, čime će ponuda postati boljom i jeftinijom. Intel već odavno uspješno proizvodi vlastite integrirane grafičke komponente.

Prema najavama, prve intel-ove grafičke karte trebale bi da se pojave do kraja 2023-e godine. Da li će zbog trenutne svjetske situacije stvarno do toga doći, ostaje da se vidi. Umjesto točnih podataka, intel trenutno nudi malo informacija. Prema tim informacijama biće ponudjeni proizvodi u gornjem kvalitativnom segmentu. Kako se u na razvojnoj mapi vidi, prve generacije trebalo bi da nose naziv Alchemist sa Xe jezgrama koje podržavaju Raytracing kao i vlastitu Xe Super Sampling funkciju.

Iako je dosta toga nejasno, radujemo se novim intel-ovim grafičkim kartama i našem prvom testiranju kada ćemo objaviti detaljnije podatke.

 

 

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

High Tech News
Scroll to Top