Xiaomi TV Stick 4K

Ako ste korisnik apple multimedijalnog okruženja i standardnih streaming servisa kao npr. netflix i prime video, onda je Apple TV 4K sigurno najbolje riješenje za vas. Apple TV 4K ima trenutno najmoćniji hardware, odličan kvalitet izrade te najbolju programsku podršku sa aktivnim nadogradnjama.

Ako želite više mogućnosti i sistem koji nije toliko zatvoren kao Apple TV 4K, koji podržava najpopularnije aplikacije kao svestrani KODI, onda je vrlo teško izabrati. Najbolje riješenje je ako imate tv sa novijim Google TV operativnim sistemom. Onda samo nedostaje da instalirate i konfigurirate vaše streaming servise. Ako vaš tv ima drugi operativni sistem kao npr. LG webOS ili Samsung Tizen onda instalacija kodija ili nekog specifičnog ip tv programa neće biti moguća.

Među bezbroj android tv klonova izdvojili bi Xiaomi TV Stick 4K sa instaliranim Android TV 11. Xiaomi Mi Box S nažalost podržava samo Android TV 9 i zbog toga “nezasluženo” polako odlazi u prošlost.

 

Xiaomi kao tehnološka firma koja se jako trudi ponuditi najbolje proizvode, doradila je dosadašnji 1080p stick i ponudila 4K rješenje. Kako se vidi u tehničkim podacima, moguća je produkcija videa u 4K rezoluciji i 60Hz. Sada je tu i Dolby Atmos/ Dolby Vision tehnologija. Radna memorija povećana je na 2GB, a količina ROM-a ostala je 8GB. Uz cijenu od otprilike 60 E/USD Xiaomi TV Stick 4K je fer ponuda.

 

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

High Tech News
Scroll to Top