Roborock S6 ispod

Roborock S6

Xiaomi-jev prvi robot-usisivač (Xiaomi Mi Robot Vacum) nastao je iz saradnje sa kompanijom Roborock. Roborock biva financiran od Xiaomi korporacije i ulazi u takozvanu Xiaomi Home grupu koja nudi razna tehnička rješenja za domaćinstvo. Ono što je Apple postigao pojavom prvog Iphone-a to su Xiaomi i Roborock postigli novim robot usisivačem. Svi proizvodi ostalih proizvođača kao naprimjer preskupi i neučinkoviti Dyson od 1000E, postaju nevažni. Mnogi nude robot usisivače koji uopšte i ne čiste kako treba. Nakon nevjerovatnog uspjeha, dolazi polako do djelomičnog razdvajanja ove dve kompanije jer Roborock želi nastupati sam na tržištu. Iz tog razloga nastao je mali haos u imenima modela. Isprva se Roborock S5 nudio i pod Xiaomi MiJia Roborock 2 S50 imenom (postoji i oznaka S51 koja označava model za detaljima zlatne boje). Tu dolazi do zbunjivanja pa čak i iskusnijih poznavalaca. Roborock S5, poznat i pod drugim imenom S50, postaje nakog svog pojavljivanja najboljim usisivačem te vrste koji možete kupiti. Za neku srednju cijenu od otprilike 400E takav usisivač konačno radi (skoro savršeno). Iz vlastitog iskustva mogu potvrditi da od kada imamo jednog takvog pomagača nismo skoro koristili klasičan usisivač. Naravno preduslov je imati prikladan prostor, odnosno da nemate nekakve pragove izmedju prostorija ili ostale prepreke. 

Roborock se konačno osamostalio i 2019-e godine predstavlja model S6. S6 vrhunski je poboljšana verzija svog prethodnika S5, poznatim i pod imenom Xiaomi MiJia Roborock 2 S50. Naizgled su potpuno identični. Fizički razlikuju se u obliku tipki, blago povećanom spremniku, novom stanicom za punjenje te dodatna dva senzora ispod koja ne dozvoljavaju da usisivač padne sa stepenica ili nekog drugog uzvišenja. Mnogi pišu da ako imate S50 vam ne treba S6. Ta sugestija vrijedi samo u slučaju da morate da štedite novce. Roborock S6 upola manje proizvodi buke u odnosu na prethodnika. Novi programski algoritam daje robotu novu dimenziju umjetne inteligencije. Nakon prvog čišćenja formira se detaljna mapa vašeg stambenog prostora i zbog novog algoritma čišćenje postaje učikovitije. Možemo potvrditi da Roborock S6 uzrokuje puno manje buke što je vrlo prijatna vijest.

roborock s6 mapa

Da se nebi zbunjivali, uz dosadašnji Xiaomi Home App postoji sada i Roborock aplikacija koja se preporučuje kod nove generacije Roborock modela. Xiaomi Home aplikacija može se i dalje koristiti ali nedostaju važne opcije. Sa Roborock aplikacijom imate puno više opcija. Možete preurediti skeniranu mapu na način koji vam odgovara i poslati usisivač da čisti samo u određenoj zoni. Pored toga možete vrlo jednostavno postaviti virtuelni zid ili označiti zabranjenu zonu gdje roborock ne smije čistiti. Baterija traje, u zavisnosti od režima čišćenja, do 3 sata što je za mnoge druge proizvođače još uvijek nerealno. Važno je napomenuti da ako se Roborock negdje zaglavi radi nekog tepiha ili druge prepreke odmah staje sa radom, pri čemu dobijete odmah obavijest.

Naš zaključak:

Nakon više od dve godine korištenja Roborock usisivača, klasični usisivač sve manje koristimo. Ako ste u mogućnosti kupiti ovako nešto, sigurno nećete požaliti.

 

S6 CE DE manual

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

High Tech News
Scroll to Top