Need for Speed Heat

Pojavom Playstation-a One i trkačke simulacije Need for Speed 1994-e, svijet 3D igrica ušao je u novu epohu. Rijetko koja video igra je preživjela toliko dugo. Do danas EA ,sam i sa partnerima, izdao je 25 nastavaka Need fo Speed-a od kojih je zadnji nastavak Heat. Iako se igrica prije nudila za različite konsole, novi Need for Speed dostupan je samo na PC-u, PS-u i Xbox-u. Većina drugih platformi otišla je u istoriju pojavom touch ekrana i zbog sve većih hardwerskih zahtjeva.

Iako su ponekad NFS nastavci bili potpuni promašaj, ljubitelji trkačkih simulacija nestrpljivo čekaju svaki nastavak. EA u nekim nastavcima eksperimentiše sa pričom i principom igranja što je ponekad dovodilo do razočaravajućih rezulatata kao npr. NFS Porshe. Naravno teško je pred velikom i kritičkom publikom predstaviti uvijek nešto novo da bi većina bila zadovoljna. Jedno vrijeme bio je i veliki pritisak prisutan na EA i partnere da se ne širi publicitet trkača kroz igrice što je i rezultiralo lošim nastavkom kao “Shift”.

Kao i u većini NFS priča, Heat  je opet trkački svijet u kojem razvijate svoju reputaciju kao trkač u raznim ilegalnim trkama. U garažama možete svoje ljubimce nadograditi sa svim mogućim opcijama. Grafika je fenomenalna, naravno više primjetna na PC-u samo uz jak hardware i dobar monitor. NFS na PC-u nudio je uglavnom bolji grafički doživljaj jer su uz dobar hardware različite grafičke opcije podesive. Kod konsola je to uvijek prilagodba na ono što je dostupno kao grafička jedinica. Nekako je NFS bio uvijek jedan od par referentnih igračkih programa koji pokazuju šta je trenutno maksimalno dostupno u 3D grafici.

Need for Speed Heat dolazi u osnovnoj i Deluxe verziji koja nudi više auta i opcija. Službene cijene trenutno su 50-80E. Pravim igračima preporučujem Origin Premium godišnju pretplatu gdje većinu poznatih igrica možete igrati za paušalnu cijenu.

Iako kritičari kod Heat-a traže dlaku u jajetu, ova igrica je ostala onakva kakva treba i biti.

 

 

 

Need for Speed Video by Alex:

 

 

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

High Tech News
Scroll to Top