Apple Watch Series 5

Kao što smo već navikli, većina proizvođača elektronike trudi se svake godine zbog konkurencije i održavanja profita ponuditi nešto novo. Pozitivno u svemu tome je tehnološki napredak kod većine ponuđenih proizvoda.

Sada je tu nova Apple Watch 5 serija i pitamo se čemu je to dobro. Odmah će kritičari reći kako opet isto izgleda, da se skoro ništa nije promjenilo. Kada bolje razmislite, shvatiti ćete da nema mnogo više opcija radikalnih promjena dizajna kao i to da se već jako puno ugradilo u tako jedno malo kućište. Ja lično sam zadovoljan da mogu sve svoje narukvice iz prošlih serija montirati na novi Apple Watch 5.

Koje promjene su se dogodile iznutra? Baterija je neznatno porasla  i tu ne možemo očekivati neke veće promjene dok se ne pojavi nova tehnologija. Ekran serije 5 koristi naprednije driver-e (program kako će se ponašati ekran) te preradjeni Power Management. Tu je i Ambient Light Sensor kao iz serije 4. Nova optimiranja ekrana omogućuju Always On Display odnosno stalni prikaz sata na ekranu u frekvenciji od jednog herca. Iako sat može biti non stop prikazan, baterija ipak izdrži kao i prije. Naravno tu funkciju možete isključiti i uštedjeti na bateriji. Kao i prije, možete pratiti stanje srca kroz mjerenje pulsa ili čak izradom EKG-a što je preporučljivo i potpuno zdravim osobama. Ako biste iz bilo kog razloga pali u nesvjest, sat će sam pozvati hitnu pomoć. Žene mogu dodatno pratiti menstrualni ciklus. Apple Watch 5 ima novi S5 SOC sa duplo većom memorijom i ugrađenim kompasom koji će biti mnogima koristan koji to trebaju. Ovaj sat u kombinaciji sa novim Watch OS 6 donosi mnoge nove mogućnosti.

 

 

Moj zaključak:

Apple Watch Series 5 najbolji je digitalni sat koji možete kupiti, pogotovo za one koji već  koriste većinu Apple tehnike. Skup jeste ali nudi mnogo. Da biste ga koristili neophodan je jedan od novijih Iphone modela.

 

Ovdje možete vidjeti video od poznate firme IFixit kako izgleda rastavljanje novog Apple Watch 5.

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

High Tech News
Scroll to Top