Apple TV 4K 2021

Apple TV 4K 2021 sa svojom solidnom hardware nadogradnjom ostaje jedan od najboljih multimedija player-a koje možete kupiti. Treba napomenuti da industrija trenutno nudi malo ovakvih uređaja zbog toga što su razni multimedija sadržaji već dostupni direktno na vašem TV-u, PC-u ili nekom od prenosnih uređaja. Ipak, kod naprednijih korisnika postoji potreba za ovakvim uređajima jer nisu svi televizori dovoljno opremljeni da podržavaju napredne aplikacije i “mogućnosti”. Pored svega toga, dostiže se polako nekakav “logični i realni maksimum” po pitanju tehničkih audio/ video mogućnosti.

Iako je Apple TV 4K 2021 dobio SOC sa Apple A12 procesorom iz 2018-e godine, koji je svojevremeno imao i  Iphone XS, ovaj “box” ima uvijek maksimalnu programsku podršku tako da ćete opet biti zadovoljni više godina. Šta se točno promjenilo?

 

Na prvi pogled nije se desilo mnogo ali video/ audio prikazivanje dobilo je primjetno na kvaliteti. Nismo uspjeli saznati koju je točno maksimalnu “video kvalitetu” mogao prikazivati box iz 2017-e godine jer je Apple to prilično sakrio (pretpostavljamo da je imao 4K HDR pri samo 30Hz). Apple TV 4K 2021 može prikazati 4K HDR sadržaj pri osvježenju ekrana (učestalosti) od 60Hz (60 puta 3840 x 2160 tačaka u jednoj sekundi). Kako je Apple uređajima uvijek dostupna maksimalno moguća programska podrška tako će se ovaj box uvijek maksimalno uklapati u vaš apple sistem. Ukoliko “vežete” box preko WiFi-a sada su vam dostupne mnogo veće brzine prenosa pod uslovom da imate ruter koji podržava WiFi 6 (802.11ax). Ono što će se većini apple tv korisnika svidjeti je kompletno redizajnirani dalinjski upravljač. Zadnji daljinski od Apple TV 4K 2017 bio je apsolutni promašaj zbog nepraktičnosti i blokiranja tipki. Zbog toga su mnogi TV operateri, koji su Apple TV besplatno dijelili, isporučivali dodatno i svoj kompatibilni daljinski.

 

Apple TV 4K 2021 daljinski

Da li vam se ovaj box isplati kupiti? Naravno ali samo pod uvjetom da ste inače korisnik raznih apple uređaja, odnosno pripadate takozvanom “apple okruženju“! 

 

 

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

High Tech News
Scroll to Top