Samsung S21 5G

U zadnja tri mjeseca testirali smo aktuelni Samsung S21 5G 256GB u crnoj boji. Nažalost u originalnom pakovanju nema punjača što bismo ocijenili kao bezobrazluk. Nije Samsung jedini koji je počeo pod okriljem “očuvanja prirode” neisporučivanje punjača i slušalica. Prvi je to započeo apple sa serijom 12 i tek ćemo vidjeti koliko će to negativno da utiče na prodaju. Pored telefona u pakovanju ćete jedino pronaći iglicu za otvaranje nosača sim kartice i kraći USB-C kabel.

 

Naš prvi utisak po pitanju kvalitete izrade vrlo je pozitivan. Kombinacija materijala i elektronike koju je samsung odabrao smješta ovaj pametni telefon u kategoriju najboljih telefona koje danas možete kupiti. Nažalost u evropi i još nekim zemljama samsung “uvaljuje” svoje telefone sa svojim exynos procesorima koji postižu slabije rezultate nego Snapdragon verzije.

 

 

Da ne bi prosječne korisnike davili sa detaljnim tehničkim karakteristikama (izložene na slici), Samsung S21 5G, uz uvjet da ste ga kupili uz nešto povoljnije uvjete, odličan je izbor. Baterija bez problema traje jedan dan aktivnog korištenja, nerijetko i duže. Android 11 funkcionira tečno kao i sve aplikacije. Samsung redovno isporučuje programske nadogradnje (update) čime uklanjaju greške i dodatno poboljšavaju rad. Uvijek preporučujemo programsku nadogradnju, iako ona zna nekad izazvati probleme, što nije problem budući da sistem redovno pravi sigurnosne kopije vašeg telefona. Ekran telefona tehnički je na vrhunskom nivou, vrlo teško ćete mu naći neku zamjerku. Samsung S21 povezuje se na mreže preko najaktuelnijih standarda (5G, WIFI 6/ax) i dostiže velike brzine.

 

Naš finalni zaključak: Budući da postoji masa sličnih telefona nismo htjeli ići u neke posebne detalje. Samsung S21 5G pokazao se kao vrhunski pametni telefon sa vrlo malo mana. Po našem mišljenju ovaj telefon ima samo dve mane. Kao prva, ujedino i najveća mana je cijena, a kao drugo nije nam se svidjelo zumiranje kamere koja je inače vrlo dobra. Primjetićete i sami kad budete htjeli slikati nešto izbliza da postoje određeni problemi. Sve u svemu, uz neku dobru cijenu, možemo bez velikog razmišljanja preporučiti ovaj pametni telefonĐ

 

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

High Tech News
Scroll to Top