LG CineBeam PF50KS

Iako se ovaj LG mini projektor nalazi na tržištu još od 2018-e, teško ćete naći nešto bolje u ovoj kategoriji. Sve važne karakteristike su tu; manje dimenzije, solidna i jaka full hd slika, baterija. Ako tražite dobar mini projektor sa baterijom, LG PF50KS sigurno je dobar odabir.

Šta ima u “kutiji”? Tu su projektor, daljinski sa baterijama, mrežno napajanje i uputstvo, sve to lijepo upakovano u vrlo kompaktnom pakovanju.

Ovaj mini bemaer malih je dimenzija i težine (170x170x49mm, 1kg). Ima ugrađenu bateriju koja može izdržati maksimalno 2.5 sata. Projektor prikazuje sliku u full hd rezoluciji (1920×1080 piksela) uz jačinu svjetla od 600 ansi lumena. LG 50PFKS ima operativni sistem webOS 3.5 u kojem će mnogi korisnici LG tehnologije prepoznati prednosti. Multimedia sadržaj moguće je prikazivati na različite načine preko internet (Netflix, Zatoo,…) sadržaja kao i direktno preko usb i hdmi priključaka. Budući da je ugrađeni zvučnik malo slabiji za mega doživljaj, zahtjevniji korisnici mogu kvalitetniji zvuk slušati preko žičanih ili bluetooth uređaja.

Ukratko tehnički podaci:

Čak i pri jakom dnevnom svjetlu je kvalitet slike prihvatljiv. U zatamljenoj prostoriji dolazi se do “vau” efekta, zato što ovaj “mališa” ima šta da pokaže. Nakon nekog dužeg testnog vremena objavićemo dodatno naše iskustvo sa ugrađenom baterijom, odnosno koliko ona može u realnim uslovima izdržati. Projektor staje bez problema u skoro svaki ruksak ili tašnu. Prilikom projekcije se ventilatori hlađenja čuju ali ne previše za nezahtjevne “uši”. Ugrađeni operativni sistem webOS 3.5 ima dovoljno korisnih aplikacija ali ono što fali su Amazon Prime Video aplikacija ili IP TV aplikacije kao NetTv ili Eon TV. Neka skorija programska nadogradnja ne postoji. Netflix i Youtube aplikacije su tu i funkcioniraju bez problema uz dostupne nadogradnje. Takodjer možete pratiti TV sadržaj preko Zatoo aplikacije.

Kako izgleda kvalitet slike pri puno ili malo svjetlosnog okruženja?

LG CineBeam PF50KS mini beamer preporučujemo bez ikakve rezerve. U zadnjih par mjeseci cijena je toliko pala da se sada ovaj projektor stvarno isplati. Vjerovatno će se netko zapitati, “a što mi je to uopšte potrebno?”. Uz malo mašte vidjeti ćete mnoge mogućnosti.

 

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

High Tech News
Scroll to Top