Google Pixel 4

15.10.2019 Google Pixel serija dobiva svog nasljednika. Po uhodanoj šemi, valjda je komplikovano izmisliti nešto novo, imamo opet dve varijante, a to su Google Pixel 4 i 4XL, ponuđeni u par boja sa 64 ili 128GB prostora.

Na prvi pogled i ne izgledaju toliko loše dok ne vidite kako su opet dizajnom uništili cijeli koncept. Imam utisak da je u dizajniranju učestvovao možda neko od inženjera fiata :-). Umjesto da su smanjili rubove ekrana, koliko je to moguće, oni su izmislili još ružniji gornji rub nego što je to bilo sa “notch-om”. Zadnja strana je kopija Iphone-a. Iako je telefon dosta debel uspijeli su opet ubaciti preslabu bateriju od 2800mAh s kojom je moguće maksimalno  5 sati aktivnog korištenja. Drugim riječima, ne zaboravite ponijeti punjač sa sobom.

Kao i prije ekran je opet slaba tačka. Mjerenja pokazuju jačinu svjetlosti od 459cd (Candela) što je skoro upola u odnosu na neki od Samsung-a ili Iphone telefona (841cd). Pixel 4XL je tu još slabiji sa 428cd. To što panel može raditi na 90Hz više nije ni bitno, tek onda će vam stradati baterija.

Pozitivne strane su dobra kamera (ali ne i najbolja), čisti android, update garancija, bezžično punjenje kao i otpornost na vodu.

Moje mišljenje:

Google treba prestati gubiti vrijeme sa proizvodnjom telefona jer im to očito ne ide. Kompanija je toliko velika da vjerovatno misle da nam bolji i ne treba. Ne mogu uopće preporučiti kupovinu novog Pixel 4/4XL, to je čisto bacanje novaca. Isplati se jedino ako ga dobijete na poklon :-).

 

 

 

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

High Tech News
Scroll to Top