Google Pixel 4A 4G

Danas više nije teško nabaviti dobar pametni telefon za malo novaca. Tržište je zatrpano sa previše ponuda, a cilja se i na prodaju svega mogućeg preko tih uređaja tako da se solidan uređaj može nabaviti već za nekih 150E. Međutim, ima u jeftinom segmentu pametnih telefona velikih razlika. Npr. slika ekrana bude solidna, a kvalitet fotografija nikakav. Ili naprimjer Android sistem bude zatrpan raznim programima koji nije moguće obrisati, koji maksimalno zadiru u vašu privatnu sferu u svrhu nekakvog marketinga ili čak špijuniranja.

Testirajući više jeftinijih modela susreli smo se sa Google Pixel 4A android pametnim telefonom koji je na nas ostavio najbolji utisak, gledajući omjer cijena-hardware-software. Neke prethodne google pixel generacije podbacile su vjerovatno zbog “slabointeligentnih” ljudi na vodećim pozicijama. Sada se konačno izabrala dobra kombinacija ekrana, SOC-a (System on Chip) kao i odabira baterije. Bilo je žalosno gledati google pixel serije sa lošom kvalitetom ekrana, mono zvukom ili baterijom koja nije bila dovoljna da izdrži cijeli dan nekog normalnog korištenja. Ono gdje Google Pixel nije nikad pogriješio, bio je bio odabir i konfiguracija kamera, tako da je kvalitet slika uvijek bio za primjer ostalima.

Koje su glavne odlike ovog pametnog telefona? Imamo vrlo dobru bateriju i svojstva vezivanja na mobilne mreže, odličan kvalitet kamere, kvalitetan OLED ekran, odlične dimenzije i težinu te originalni android sistem sa update garancijom od 3 godine.

text u izradi…

 

 

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

High Tech News
Scroll to Top