Plane i Ship Finder aplikacija

Očekujete li člana familije ili gosta, koji vam dolazi avionom ili brodom, sigurno biste rado znali gdje se on trenutno nalazi ili kada tačno stiže. Već duže vrijeme, moguće je pratiti lokaciju određenog aviona i njegove informacije preko aplikacije Plane Finder. Isto tako moguće je praćenje većih i značajnijih javnih brodova preko aplikacije Ship Finder od iste firme. Obe mogućnosti dostupne su preko web pretraživača, kao i preko apple/ android aplikacija.

Kao i kod većine drugih aplikacija, dosadne reklame izbjeći ćete dodatnim plaćanjem. Isplati li se to? Tko je radoznao i to mu eventuelno treba, mislim da je ok za obe aplikacije izdvojiti 6 eura u ponuđenom paketu.

Aplikacije su vremenom napredovale tako da se kod Plane Finder-a čak prate kretanja servisnih vozila na većim aerodromima. Nevjerovatno je to koliko je nadgledanje svega i svačega u svim segmentima napredovalo. Najviše se nadgledaju naša kretanja i navike nošenjem naših pametnih telefona.

Sve u svemu bićete na prvi pogled oduševljeni svim tim informacijama, a vjerovatno ćete se i zapitati, da li je ta masa gigantskih potrošača fosilnih goriva dobra za našu zajednicu. Prosječan veći avion, kao i brod troši 1000-3000 litara goriva na sat vremena. Kad vidite mapu koliko ih ima, moguće je da se zapitate o mnogim stvarima iz domena očuvanja prirode.

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

High Tech News
Scroll to Top