Iphone X vs Iphone XS

Iphone X vs Iphone XS

 

Konačno je stigao Iphone XS. Koje su razlike u odnosu na Iphone X? Na prvi pogled samo razlika u cijeni međutim, Apple je opet odradio vrlo dobar posao.

Ukratko uporedba karakteristika;

Dimenzije su ostale iste, u ponudi je i zlatna boja. U unutrašnjosti je urađen veliki napredak. Novi A12 Bionic procesor sa 6 jezgri urađen je u 7nm tehnologiji. Ima dve jezgre vrlo visoke učinkovitosti koje su oko 15% brže nego one kod A11 Bionic procesora ( takt do 2.49 GHz) kao i 4 jezgre energetski eficijentne sa 50% manjom potrošnjom energije. Sve jezgre mogu biti istovremeno aktivne. 4-Core GPU čip brži je do 50% od 3-Core GPU-a A11 Bionic procesora.

A12 Bionic procesor ima 6.9 milijardi tranzistora (A11 Bionic je imao 4.3 milijarde), Neural Engine (8-Core) nove generacije u stanju je obavljati do 5000 milijardi operacija u sekundi, Neural Engine prethodnika A11 Bionic-a mogao je obavljati 600 milijardi operacija u sekundi. Core ML brži je 9 puta. Poboljšani Bild Signal-Procesor omogućuje mnogo bolje slike, Portret Modus sa neobičnim detaljima kao i Smart HDR sa puno življim slikama.

Iako mnogi jos nisu primjetili iOS 12 ima integriran AR metar APP kojim možete analizirati dimenzije u 3D prostoru.

Iphone XS pri Antutu Benchmark-u je bio vidljivo brži. Evo kako je izgledao krajnji rezultat testa;

Moj finalni zaključak:

Ako već imate Iphone X, nemate odmah potrebu mijenjati ga jer je i on brži od konkurencije. Ako imate mogućnosti , Iphone XS je nedostižan standard za konkurenciju gdje neki kao Xiaomi lažiraju benchmark testove da bi se bolje predstavili. Za one koji vole još veći telefon, tu je Iphone XS Max ili Iphone XR. Kako je Apple promjenio šemu naziva novih uređaja, mnogi neće imati odmah sliku o tome šta se promjenilo.

U svakom slučaju dobili smo vladara smartphone scene u slijedećih godinu dana.

 

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

High Tech News
Scroll to Top