creationwatches.com

Većina proizvodjača satova proizvodi svoje satove na dalekom istoku uz niske troškove i onda ih plasiraju na zapadu po višestruko uvećanim cijenama. Ako tražite dobar i povoljan sat, na ovoj stranici ste na pravom mjestu. Isporuka funkcionira besprijekorno. Obratite pažnju na carine vaše zemlje u kojoj živite.

Saznaj više
bitcoin

Bitcoin rudarenje

Sigurno ste čuli o Bitcoin rudarenju (Bitcoin Mining). Neki od vas već odavno su u tom poslu. Bitcoin rudarenje je proces upisivanja nepotvrdjenih transakcija u blok lanac (Blockchain). U Bitcoin mreži postoje dva osnovna tipa programa: novčanici i rudari. Novčanici kreiraju nove nepotvrdjene transakcije i šalju ih u mrežu. Rudari preuzimaju te nove transakcije, formiraju ih u blokove i dodaju u blok lanac. Kad rudar doda blok u blok lanac, tada sve transakcije u tom bloku postaju potvrdjene, a rudar za nagradu dobiva odredjeni broj novih bitcoina.

Bitcoin, za one koji jos nisu skroz upućeni, decentralizovana je valuta koja se ne može uporediti sa dosadašnjim novčanim sistemima. Broj bitcoin-a je ograničen na 21 milion. Trenuntno je “iskopano” oko 16 miliona. Za pronaći Bitcoin treba sve više vremena i uloženih resursa. Banke su protiv bitcoina zato što onda ne mogu posredovati i nama uvijek naplaćivati besmislene provizije, izdavati kredite od novca koji i ne postoji uz velike kamate, odnosno dalje nepravedno iskorištavati zajednicu.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Scroll to Top
%d blogeri kao ovaj: